Hoe repareer ik een zakrits?

Een ritssluiting is een mechanisch hulpmiddel dat meestal wordt aangetroffen op kleding, tassen en andere voorwerpen. Het maakt het gemakkelijk om een apparaat te openen of te sluiten. Het moet echter gezegd worden dat dit mechanische apparaat gemakkelijk defect kan raken.

Wanneer dit gebeurt, neemt stress de overhand. Na het lezen van dit artikel hoef je je daar nooit meer zorgen over te maken. In feite heb je een paar tips en oplossingen om thuis een rits te repareren.

Je kunt ook naar professionals gaan om dit mechanische apparaat te laten repareren. Maar na dit gelezen te hebben, zul je beseffen dat dit een probleem is dat je zelf kunt oplossen.

Een vastzittende ritssluiting repareren

Je ritssluiting kan vastzitten door een kromme tand, een roestig schuifje of zelfs stof die vastzit in de sluiting. In feite zijn er verschillende factoren die dit mechanische apparaat kunnen blokkeren. Als je dit opmerkt, hoef je niet in paniek te raken.

Het beste is om de oorzaak van de verstopping te vinden. Om de blokkering op te heffen, neem je gewoon een staafje grafiet en doordrenk je het betreffende gebied met smeermiddel. Trek vervolgens aan de schuif om te controleren of hij normaal stroomt. Je moet zeker weten dat hij in beide richtingen beweegt.

READ  3 tips om de juiste pompen te kiezen

Als je geen glijmiddel of grafietstaafje hebt, kun je je kledingstuk gewoon in de wasmachine stoppen. Wrijf vervolgens zeep in beide kanten van je rits.

Je kunt ook een stukje kaars of lippenbalsem gebruiken. Je zult merken dat de rits weer normaal gaat glijden. Als dit niet helpt, controleer dan alle tandjes. Ter informatie: L’Atelier 23/11 repareert je lederwaren in Parijs en dit is zeker een probleem dat ze aankunnen.

Een kapotte ritssluiting repareren

Houd er rekening mee dat de ritssluiting, het schuifje en het treklipje van je ritssluiting na verloop van tijd verouderen. Dus in plaats van te proberen een nieuwe handtas of jurk te kopen, kun je beter proberen de riem te repareren. Hier zijn enkele dingen die je eraan kunt doen.

READ  Eindelijk een merk made in France dat je verlangens respecteert!

Als er een tand ontbreekt, begin dan met het meten van de breedte van het getroffen gebied. Neem een hol plastic wattenstaafje. Je kunt nu een dun mes of een cutter nemen. Het enige wat je hoeft te doen is een stuk afsnijden van dezelfde grootte als je hebt gemeten. Maak een sneetje in de lengte van het staafje. Je kunt het dan om de band van je ritssluiting schuiven.

Je kunt controleren of je rits goed werkt. Zo ja, dan kun je je nieuwe tand vastnaaien.

Het schuifje van je rits is defect

Als je een defect schuifje hebt, zijn hier de stappen die je moet volgen om het te repareren. Begin met het verwijderen van de stopper aan de bovenkant van je rits met behulp van een tang. Je kunt nu het defecte schuifje verwijderen.

Neem een reserveonderdeel en plaats dit op de bovenkant van de ritssluiting. Je kunt nu de stopper terugplaatsen en er zeker van zijn dat de rits weer normaal werkt.

Je ritstrekker is kapot

Je ritssluiting kan ook verpest worden door een kapot treklipje. Het enige wat je hoeft te doen is het te vervangen door iets stevigs. Je kunt een leren riempje, een sleutelhanger of iets dergelijks gebruiken.

READ  Waarom kiezen voor een leren aktetas voor heren?

Je rits glijdt er vanzelf af

Een van de vele problemen die je kunt tegenkomen is dat je ritssluiting uit zichzelf afglijdt. In dat geval maak je de ritstrekker gewoon vast aan de knoop van je tas of broek.

Gebruik hiervoor een sleutelring. Een kleine paperclip kan ook een prima oplossing zijn.

Conclusie

Zo, dat waren een paar oplossingen om je rits te repareren. Als deze oplossingen niet helpen, kun je naar een professional gaan. Je kunt online ook een aantal andere tips vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top